Pui la cuptor cu ierburi aromatice

de Oana in Pui, 26 Feb 2015 | 8467 vizualizari

 

Multumesc Sylvia pentru inspiratie si reteta, este absolut delicios puiul pregatit asa!

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg - puiul fericit de la Agricola
  • o cana cu supa de legume
  • jumatate de pahar vin alb
  • 50 gr unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • salvie uscata sau proaspata
  • cimbru, patrunjel, busuioc, menta- proaspete sau uscate, dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu ierburi aromatice:

Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza bine compozitia. Se desface cu grija pielea puiului, de pe pulpe si piept, cu ajutorul degetelor si cu mare grija sa nu se rupa. Se introduce sub piele amestecul de unt si ierburi si se intinde bine peste tot, se "maseaza" si in interior si pe deasupra pana este acoperit frumos. Se fixeaza pulpele puiului sub piele si aripioarele sub pui.

Se asaza puiul intr-o tava, pe un grilaj. In tava se pun supa de legume si vinul, cativa catei de usturoi si cateva crengute de cimbru si rozmarin proaspat. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se reduce temperatura la 180 si incepe sa se stropeasca puiul cu zeama din tava. Se repeta stropirea puiului cat mai des, ca sa nu se arda si sa fie cat mai suculent.

Noi am pregatit mai multe garnituri, un sote de fasole verde cu usturoi si muguri de pin, cartofi rondele la cuptor si rosii cherry coapte.

Vedeti aici si reteta Sylviei.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce combinatie de condimente sau ierburi doriti, dupa gustul fiecaruia.

2

Nu asezati puiul direct in tava, pentru ca partea de jos se va fierbe mai mult in supa de legume si nu va mai fi crocanta.

3

Daca nu aveti un grilaj special pentru tava, puteti folosi direct grilajul cuptorului si asezati tava dedesubt. Puteti aseza puiul pe tije de telina sau morcovi intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor cu bere