Pui la cuptor umplut cu ficatei

de Dana_Retetegg in Pui, 18 Dec 2011 | 11236 vizualizari

 

Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1500 gr),
  • 500 gr ficatei de pui,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 4-5 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar cu apa,
  • 1 pahar cu vin alb,
  • condimente: sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ghimbir, nucsoara, boabe de ienibahar, foi de dafin, verdeturi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor umplut cu ficatei:

Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.

Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.

Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.

Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.

Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor umplut cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Silvioara, e greu sa stai pe bucataras cand tii post, ca sunt multe bunatati aici

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Merci gabytza

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:03

Brunetica, sigur ca-i sexy asa cu piciorusele rumene la vedere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficatei