Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia

de Valclaudia in Pui, 16 Aug 2015 | 5483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui superioare, 500 g (5 bucati am avut eu)
  • 3 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • boia dulce
  • 100 ml apa rece
  • 1/2 lingurita mix din boabe de piper
  • 1 kg cartofi
  • 150 ml lapte cald
  • 100 gr. unt
  • sos de soia (din comert)
  • boabe de piper colorat diferit
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete.

Pulpele se curata de piele, se clatesc in apa rece si se pun in tigaia incinsa in care am pus trei linguri de ulei.

Presaram sare dupa gust si boabele de piper, lasam bucatuile de carne sa se prajeasca usor pe ambele parti, adaugam apoi 100 ml apa rece si acoperim tigaia, lasand carnea sa se gateasca la foc mic pana scade apa.

Prajim uniform carnea pe toate partile, apoi oprim focul si presaram boia dulce peste bucatile de carne.

Scurgem apa de pe cartofii fierti, adaugam untul, apoi mixam cartofii pana obtinem o pasta ferma.

Adaugam lapte cald cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita la piure.

Servim carnea de pui cu piure de cartofi peste care turnam putin sos de soia.

Daca va place mancarea picanta nu ezitati sa presarati si cateva boabe de piper diferit colorat.

Decorati cu frunze proaspete de patrunjel sau telina si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

17.08.2015, 20:08

Rocsi 1

17.08.2015, 21:05

Prea pe gustul meu este totul!

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:10

Putine seminte la reteta aceasta M-ai obisnuit cu mai multe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui picante