Pui manastiresc

de Dulceatadetrandafiri in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2011 | 7659 vizualizari

 

Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 portii e nevoie de:

  • o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
  • o ceapa potrivita
  • 200 gr ciuperci - am avut o conserva
  • o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi
  • un ou
  • 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)
  • 300 ml smantana
  • 150 ml vin alb 
  • o lingura de unt
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper, cimbru, boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.

In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.

Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de  şliboviţă maramureseana. Sa ai pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune