Pui prajit by Jamie Oliver

de anca_rm in Pui, 23 Noi 2015 | 8273 vizualizari

 

O minunatie de pulpe de pui mi-au iesit. Reteta pe care vi-o aduc azi este o reteta care necesita timp pentru marinarea carnii ,in rest nu este mult de lucru cu ea,iar rezultatul este yammmmyyyyyyyyyy.

O reteta pentru #gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi)
  • 2 crengute rozmarin
  • 100 gr sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 frunze dafin
  • 1 catel usturoi
  • 500 ml lapte batut
  • 150 gr faina
  • 2 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit by Jamie Oliver:

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.

Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea , o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin .

O punem in marinata , si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.

Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas . Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate) .

Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.

Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade .

Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins . scurgem de ulei si asezam in tava .

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .

Serviti calde cu garniture si salata .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:52

Bunut tare arata!

Merisor 1

24.11.2015, 08:57

Ce bun si frumos rumenit!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:20

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit cu susan