Pui prajit korean

de InvatsaBucataresccom in Pui, 3 Noi 2014 | 9107 vizualizari

 

Aceasta rețeta am încercat-o de curând, dar am dat greș în privința sosului. De ce am greșit? Pentru ca nu m-am documentat serios în privința sosului gochujang. După cum spuneam, eu reproduc rețete și bucătarul care a postat rețeta a spus ca acel sos, gochujang, este făcut din semințe de soia. Nu este adevărat! Baza sosului sunt ardeii iuți, la care se adaugă și puțin sos de soia. In orice caz, am fost la 3 marketuri asiatice și am întrebat de sosul gochujang, explicând ca este făcut din semințe de soia; evident ca nu am găsit ceea ce cautam. Am încercat sa îl reproduc și nu a ieșit cum ma așteptam. Acum sa nu înțelegeți ca a fost un eșec total, ci doar altceva decât rețeta originala. Iata rețeta...

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 6 lingurițe praf copt
  • 300g făină de orez
  • 50 grame făină grâu
  • 2 lingurițe boabe de susan
  • 1 linguriță pasta gochujang ( substitut – amestecați 1 linguriță de fulgi de ardei uscat cu 1 linguriță de sos de soia)
  • 1 linguriță miere
  • 2 lingurițe ulei de semințe de susan
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 fir de ceapa verde pentru ornament
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit korean:

Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage umezeala din carne și de a o ajuta sa devina crocanta.

Într-un alt castron se pune restul de faina de orez, puțin  praf de copt și cu faina de grâu, se amesteca și se adaugă apa ( circa 300ml ) pana se face un aluat subțire ca pentru clătite.

Într-o tigaie se adaugă ulei vegetal și se încinge pana în momentul în care, dacă puneți 2-3 picături de aluat, el se ridica imediat. Pulpele deja acoperite cu strat din primul mix se acoperă cu aluatul descris mai devreme și se prăjesc pana când sunt rumene, de obicei cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a extrage uleiul în exces. Nu va fie frica, va promit ca vor fi crocante indiferent dacă aveți sau nu prosoape de hârtie.

Sosul:

Se călesc usturoiul și ceapa pana sunt un pic rumene și se adaugă sucul de roșii, pasta gochujang, uleiul de semite de soia, mierea, semințele de soia și se fierb 3-4 minute la foc mic

Nota: Îmi cer scuze pentru poza incerta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit korean" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui crispy, cu piure cremos de cartofi