Pulpa de miel la cuptor

de mirela0911 in Oaie, 8 Apr 2018 | 5158 vizualizari

 

A iesit tare buna, drept dovada ca si copii au mancat, ei care sunt cam pretentiosi!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa spate de miel
  • cateva coaste de miel
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor:

Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri.

Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin rosu, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o tava si se maseaza bucata de pulpa pe toate partile cu acest amestec. Se acopera tava cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.

Inainte de a pune tava la cuptor, se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie, apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 2 ore, timp in care se mai stropeste cu zeama din tava.

Spre final se indeparteaza folie si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca frumos.

Se serveste alaturi de o garnitura de cartofi sau orice altceva preferati.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa stea la macerat cel putin 24 de ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava