Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi

de Mihaela11_jo in Oaie, 4 Dec 2010 | 7124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 catei de usturoi
  • 15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • 1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • 10 rosii mici( cherry)
  • 3-4 cepe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 morcovi
  • ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  •  1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • 2 cani supa Maggi de pui
  •  condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi:

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.
Se impaneaza cu usturoi.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).
Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.
Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.
Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel