Pulpa de miel si cartofi la cuptor

de Julia_Snow in Oaie, 28 Apr 2014 | 4152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpa de miel:
  • pulpa de miel (anterioara am folosit eu)
  • o jumatate de lamaie
  • usturoi
  • rozmarin, salvie, menta, o frunza de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • curry, sare, piper
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • 500 g. cartofi
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, lemongrass
  • usturoi verde
  • sare, piper
  • apa si vin 100 ml (in cantitati egale)
  • sosul ramas de la friptura de miel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel si cartofi la cuptor:

Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac) in care se pun 200 ml. apa, 3 catei de usturoi si foaia de dafin. Am dat la cuptor la foc tare timp de 2 ore. Oricum, se verifica si se si intoarce pulpa.

Dupa ce pulpa este gata, in sosul ramas se adauga apa cu vin. Cartofii se taie in bucati mari, se sareaza, pipereaza si se amesteca bine cu ulei de masline.La sfarsit se presara busuioc si lemongrass. Se aseaza in tava si printre ei se pune un ustroi verde. Am lasat la cuptor 50 de minute. Insa depinde de cuptor si de cat de rumeniti vrem sa fie. La sfarsit i-am lasat putin fara capac, pt. a se rumeni frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale