Pulpă de vită cu sos de lămâie

de ionix in Vita, 18 Apr 2012 | 4525 vizualizari

 

Rapid, simplu și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • alte ingrediente pentru sos:
  • piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
  • circa 100 ml lapte
  • o lingură cu făină
  • zeama de la o lămâie
  • puțină coajă de lămâie
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de vită cu sos de lămâie:

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.

În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte. 

Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.

Preparare sos(se face în 2-3 minute)

În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.

Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.

Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gamine 1

27.01.2013, 17:57

Arata super gustos! Abia astept sa incerc si eu reteta asta!

ionix 1

28.01.2013, 14:13

Mulţumesc! Sper să-ţi placă.

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)