Pulpe de curcan cu portocala si legume

de Ancutsa in Curcan, 16 Noi 2020 | 2367 vizualizari

 

Am pregătit aceste pulpe de curcan pentru o masă de weekend, în familie. Am adăugat cartofi, morcovi, ciuperci și mazăre. Mie îmi place carnea de pasăre în combinație cu fructe, de aceea am adăugat și portocală.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 5 cartofi,
  • 1 morcov,
  • ciuperci champignon, după gust,
  • 120 g mazăre congelată,
  • 200 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • Ulei,
  • 1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu portocala si legume:

 

 

Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei.

Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul - rondele, ciupercile în jumătăți. Se mai adaugă în tavă mazărea, vinul, apa, mirodeniile preferate, dar și portocala.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox o oră şi jumătate, având grijă să întoarcem carnea la jumătatea timpului, pentru a se rumeni frumos. 

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pulpe-de-curcan-cu-portocala-si-legume.html

TIPS-URI

1

Nu gătiți carnea la foc iute, pentru că devine tare, ațoasă, ci la foc potrivit, pentru a deveni fragedă și pentru ca toate aromele să se îmbine armonios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu portocala si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa