Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 12 Apr 2021 | 4383 vizualizari

 

Pentru un pranz in familie si de ce nu, pentru o friptura de sarbatori sau evenimente, avand si o  garnitura bogata pentru toti pofticiosii!
Acesta a fost pranzul nostru a doua zi de Pasti!

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui (partea superioara)
  • ulei de masline
  • sare
  • condimente de pui
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 1 pahar de bere
  • Garnitura:
  • 1 Broccoli
  • 1 cartof dulce
  • 1/2 kg cartofi
  • condimente pentru cartofi
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor:

      Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline. Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi punem si 2-3 foi de dafin, cateva boabe de piper si acoperim cu bere. Dam la frigider pana a doua zi. Preincalzim cuptorul la 180°C.      

     Ungem o tava cu putin ulei de masline si punem carnea de pui marinata. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 min, luam folia si mai lasam pana ce carnea este frumos rumenita.

    Intre timp am curatat broccoli si catoful dulce, le-am facut bucati si le-am gatit la aparatul de aburi, apoi le-am condimentat doar cu sare.

    Cartofii albi i-am taiat bucati marisoare, condimentati cu condiment pentru cartofi si putina sare si ulei de masline, apoi i-am dat la cuptor odata cu carnea de pui, dar in tavi diferite pana sunt frumosi rumeniti.

    Cand sunt gata servin cu salata de varza, muraturi asortate sau ce va place!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor