Pulpe de pui in sos de bere

de mirela0911 in Pui, 14 Noi 2019 | 16591 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa si care a fost savurata cu mare placere. Unii vor spune probabil ca e cu bere, e amara, mananca si copiii .... nicio treaba! Nu s-a simtit deloc amareala, ba chiar i-a dat un gust deosebit carnii, iar alcoolul din bere in timpul fierberii se evapora. Ce mai .... ne-am lins pe degete! 

 

INGREDIENTE

  • 12 buc pulpe superioare de pui
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 330 ml bere blonda (am avut eu, dar merge si bruna)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • patrunjel verde tocat
  • garnitura preferata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de bere:

Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator.

Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine astfel incat pulpelke sa fie bine acoperite cu aceasta marinada. Se lasa deoparte o jumatate de ora.

Se curata ceapa si se taie julienne. Se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca usor. Se trage deoparte ceapa si se pun bucatile de carne in tigaie. Se lasa sa se albeasca apoi se intorc pe partea cealalta. 

Se curata si se spala morcovul apoi se taie rondele. Se asaza peste carne si se toarna restul de bere. Se lasa 20 de minute sa fiarba la foc mic apoi se intorc bucatile de carne pe partea cealalta si se lasa tot 20 de minute. Se verifica daca este facuta carnea. Se stinge focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat.

Se serveste alaturi de garnitura preferata. Eu am facut cartofi piure.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui berea blonda cu cea bruna.

2

Se poate servi si ca atare, este foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

madi_marin 1

17.11.2019, 16:48

Am salvat si eu reteta!

mirela0911 1

18.11.2019, 17:15

Va multumesc pentru aprecieri!

mihaelar63 1

03.02.2020, 01:16

Foarte bune . Parca le simt gustul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la microunde