Pulpe de pui Jakob

de Sidy in Pui, 13 Mar 2012 | 6591 vizualizari

 

Bucataria traditionala suedeza nu poate fi comparata cu sofisticatele bucatarii frantuzesti sau italienesti.
Alimentele suedeze sunt de obicei simple si satisfacatoare si totodata sanatoase.
O minunata reteta suedeza , care a fost pe gustul familiei mele:

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 150 g kaizer
  • 100 g carnat afumat picant
  • 100 g unt
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml smantana
  • 50 g sos chilli
  • 2o g faina
  • patrunjel verde
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui Jakob:

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant.

Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt.

Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin unt.

Kaizerul il taiem felii si il prajim impreuna cu carnatul feliat in untul ramas de la prajitul pulpelor.

Punem deoparte kaizerul si spalam bine tigaia, apoi o stergem bine si topim in ea untul ramas in care vom sota ciupercile taiate, usturoiul taiat felii si putin patrunjel verde.Asezonam si lasam sa dea cateva clocote.

Peste pulpele din vas punem ciupercile sotate , kaizerul si carnatul prajit , vinul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sa se patrunda bine pulpele.

Intre timp amestecam intr-un bol mai mare smantana , sosul chilli si faina, astfel incat sa nu se faca cocoloase.

Raspurnam compozitia peste puiul din cuptor si mai lasam vasul la cuptor 15-20 de minute.

Servim pulpele cu cartofi natur sau orez si salata.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui Jakob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

16.03.2012, 19:19

arata delicios sidy

ianculubita 1

16.03.2012, 19:39

ce frumusete ai tu in farfurie!!!de bunatate nu mai vorbesc

stoi_mimi 1

16.03.2012, 23:49

Super Sidy, un deliciu de preparat , mi-a placut ff mult , asa ca am dat "copy "si apoi o sa dau "paste " si duminica voi avea si eu la masa ptr familia mea.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu ou la cuptor