Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Bun de te lingi pe degete :)
Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de masline si apa cat sa le acoperiti, si bagati-le la cuptor pentru 60 minute la 200 grade.
Taiati cartofii in felii subtiri si lasati-i in apa pana sunteti gata sa ii asezati in vas. Intr-o tigaie incinsa bine, adaugati 40 g unt (eu am folosit unt nesarat cu grasime 80%, Lurpak) in care caliti ciupercile. Dupa ce le-ati calit, scoateti-le intr-un bol si adaugati in tigaie, ceapa taiata pe care o rumeniti putin si o rasturnati in bol peste ciuperci. Odata calite ciupercile, puteti incepe sa asamblati cartofii in straturi, intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Puneti un strat de cartofi, un strat de ciuperci, putin usturoi si cascaval ras. Continuati acest procedeu pana terminati cartofii (mie mi-au iesit 4 straturi). La sfarsit, bateti ouale si amestecati-le cu restul de cascaval ramas si cu smantana lichida.
Puneti vasul in cuptor pentru 50 minute, la temperatura de 200 grade, si asteptati sa se rumeneasca bine.
Pofta buna!
1
Inainte sa asezati cartofii in vas, asezonati-i cu sare si piper
2
Indicat este sa puneti in amestecul de smantana cat mai mult cascaval, pentru ca acesta sa se rumeneasca la suprafata
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult