Purcel cu morcovi si mazare verde

de mihaelar63 in Porc, 5 Iul 2021 | 1661 vizualizari

 

 Sau cum se poate transforma o banala bucata de carne, intr-o masa delicioasa. Daca se urmeaza pasii simpli, se va obtine o carne frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne purcel tanar-de casa
  • 500 gr mazare verde boabe
  • 300 gr baby morcovi
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei floarea soarelui
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 manuta patrunjel frunze
  • 1 manuta marar verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcel cu morcovi si mazare verde:

  1. Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru .
  2. Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu .
  3. Bucata de carne se sareaza si se pipareaza bine .
  4. In mijlocul bucatii de carne se face o incizie  pe lungime . In taietura  se indeasa bine bucatele de morcov sarat [ ca sa sa dea gust si pe interior] .
  5.  Tocati ceapa si usturoiul .
  6. Se infierbanta untul amestecat cu ulei si se prajeste carnea pe toate partile pana obtineti o crusta frumoasa si crocanta .
  7. Puneti pe langa carne ceapa si usturoiul tocate .
  8. Lasati cat se inmoaie frunzele [ acestea au tendinta de a se arde repede ].
  9. Adaugati mazarea verde , restul de morcovi si rosia tocata .
  10. Turnati deasupra apa cat sa acopere usor , sarati , piparati si acoperiti totul cu capac .
  11. Lasati sa fiarba 20 minute . Ridicati capacul si lasati la fiert inca 10 minute ca sa scada surplusul de lichid . 
  12. Incercati carnea daca este fiarta cu ajutorul unei furculite . Daca intepati carnea si nu iese zeama rosiatica , inseamna ca carnea  este fiarta .
  13.  La sfarsit adugati verdeata tocata marunt .
  14. Gustati si sarati /piparati daca este necesar .
  15. Bucata de purcel se scoate pe o farfurie si se lasa sa se tempereze putin .
  16. Dupa racire bucata de carne se taie in felii nu foarte subtiri .
  17. Am obtinut o carne frageda si suculenta !!!!
  18. Cateva rosioare cherry au intregit paleta coloristica a preparatului .
  19.  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti o carne suculenta, prajiti la inceput carnea condimentata pe toate partile pana se obtine o crusta rumena . Prin aceasta operatiune sucurile din carne se sigileaza si veti obtine o carne delicioasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcel cu morcovi si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

05.07.2021, 22:54

Cleme a fost bietul de el tinerel . Se topeste in gura de bun ce este yahoo06.gif

Catalina L 1

06.07.2021, 20:28

chiar bun purcelul tau

dantes 1

07.07.2021, 09:36

Gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Porc tras in caramel, sos de soia si legume