Quiche cu branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 8761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr de unt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 oua
  • 4 crengute marar verde
  • 4 linguri boabe de porumb (de la Sun Food am folosit)
  • 1 bucata ardei rosu
  • rosii cherry
  • sare
  • piper

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu branzeturi:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el. Il invelim in folie si il bagam la frigider.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci faramitata cu mana, cascavalul si casul de oaie date pe razatoarea mica. Le amestecam bine cu o lingura, incorporam smantana si ouale. Ardeiul rosu il taiem cubulete si il punem peste branza. Incorporam boabele de porumb, mararul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu sucitorul si il asezam in tava. Lasam sa fie putin si pe marginea tavii, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Deasupra punem rosii cherry.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-60 de minute. Tarta va prinde o crusta aurie si atunci vom sti ca este gata. O scoatem, o lasam la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de cascaval