Racitura cu carne de porc

de MIUTA in Porc, 24 Feb 2011 | 11314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 picioruse de porc afumate
  • 1 kg ceafa de porc proaspata
  • 2 bucati ceapa
  • 3 bucati morcovi
  • o capatana de usturoi
  • sare,piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura cu carne de porc:

Se pune la fiert dupa ce au fost foarte bine curatate piciorusele de porc.Se fierb cca 15 minute.Se arunca apa de pe ele si se spala din nou foarte bine.Se pun din nou la fiert impreuna cu ceafa,morcovul,ceapa si cimbru.Se toarna apa peste ele cat sa le acopere bine.Se lasa la fiert cam 5-6 ore la foc foarte mic.Este foarte bine sa le poti lasa oprite peste noapte si astfel dimineata dupa ce s-au racit poti sa aduni toata grasimea adunata deasupra.Eu de data asta nu am avut timpul necesar sa le bibilesc.Cand sunt fierte bine se scoate carnea cu o strecuratoare si se pune intr-un lighean la racit.In zeama ramasa se pune sare,piper si usturoiul pisat.Se strecoara zeama.Carnea se aranjeaza in vase si deasupra se toarna zeama pe care o turnam din nou printr-o srecuratoare.Se da la rece sa se poata inchega.Se poate servi in 5 ore de cand a fost pusa la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita