Racoritoare de primavara

de lia maria in Sirop / Compot, 18 Mai 2011 | 5710 vizualizari

 

Un suc racoritor, natural si delicios, plin de aroma primaverii cu ale ei imbietoare miresme…

 

INGREDIENTE

  • 100g flori de salcam
  • 100g menta proaspata
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 3 linguri miere
  • Apa minerala
  • Cuburi de gheata
  • Cuburi de pepene galben (optional)
  • Cuburi de pepene verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racoritoare de primavara:

Spalam bine sub jeturi de apa, atat menta cat si florile de salcam si le punem separate in cate un vas cu capac. Intr-o craticioara punem la fiert 1,5L apa si cand a dat in clocot, o luam si o impartim peste menta si salcam. Le acoperim si lasam sa infuzeze 15’, dupa care strecuram si le amestecam intr-un bol.  Intre timp stoarcem lamaia si portocala deoarece vom folosi doar sucul. Adaugam mierea si sucul de citrice si amestecam. 

Umplem paharele 3/4, adaugam cuburile de gheata si complectam cu apa mineral.

Eu mai am cateva cuburi de pepene, la congelator si le-am servit in aceasta combinatie care este mai mult decat minunata…am ornat paharele cu putin zahar si am adaugat si o frunzulita de menta, pt culoare. Sucul se poate pastra la frigider cateva zile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racoritoare de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nectar din capsuni cu menta si lamaie