Rasol de stiuca

de Bucataras Medi in Peste, 28 Oct 2011 | 24216 vizualizari

 

Nu-i asa ca va era dor de o masa cu peste? Dupa cum bine stiti in vara am fost in Delta.Noi fetele ne-am relaxat iar baietii...si ei.!!!!...ei spun ca se relaxeaza atunci cand pescuiesc si noi suntem cat mai departe de ei...hihihi.Au dat la stiuca si au prins ceva, asa ca am avut de un rasol pe care l-am "confectionat", iar acuma va invit la masa.Imi place ca la rasolul de peste sa folosesc pestele intreg,nu fileuri, poti aseza altfel pe platou si impresia artistica este una mai buna...hihihi. Este bun dar nu este un peste care sa ma de-a pe spate...mai degraba este unul din pestii care sunt in coada listei preferintelor mele.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati stiuca
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 telina
  • 5-6 cartofi
  • frunze de patrunjel
  • rozmarin uscat
  • piper boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva felii de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de stiuca:

Curatam legumele,le spalam si apoi le taiem dupa placul nostru(eu am taiat morcovii pe jumatate in latime apoi in sferturi pe lungime,cepele le-am crestat,telina cubulete mai mari iar cartofii fiind mai mici i-am lasat intregi. De fapt imi plac cartofii asa intregi,sunt mai aspectuosi,dau mai bine atat pe platou cat si si poze...hihihi...sau cel putin asa mi se pare mie).Punem legumele intr-un vas cu apa impreuna cu rozmarinul si frunzele de patrunjel.Apa trebuie sa depaseasca nivelul legumelor.Trebuie mentionat ca legumele le vom folosi drept garnitura.Dam la foc si lasam sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam stiucile curatate si spalate ,sarea, foile de dafin,boabele de piper,uleiul de masline si otetul.Lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10.-15min.Trebuie sa avem grija,sa nu uitam de ea pe foc,astfel incat carnea sa nu se crape.Din pacate a mea s-a cam crapat in momentul in care am scos-o din vas.Este bine sa folosim o tava mai  inalta si mai lunga ,astfel incat stiuca sa stea dreapta ,eu am folosit o oala...pe urma mi-am dat seama ca am gresit...ma rog ,nu am gresit dar era mai bine asa...:)))))

Scoatem cu grija stiuca din vas(ceea ce eu nu am facut.......hihihi)si o asezam pe un platou alaturi de legume si cateva feliute de lamaie .Asezonam cu patrunjel verde.Servim cu maioneza de usturoi si...un pahar cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de stiuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Bucataras Medi 1

01.11.2011, 13:07

Ai mai Miha ,le mai scuturam si noi ca deh ....mai trebuie

gaby_duceag 1

01.11.2011, 13:12

31.10.2011, 08:42
Doamna Iancu dumneavoastra in relatie cu un peste?

Sylvia 1

01.11.2011, 13:17

extraordinar arata, imi era dor de preparatele tale superba prezentarea !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar