Rata confiata cu sos de parmezan

de ianculubita in Rata, 30 Oct 2013 | 8998 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta cu un gust incredibil de bun!!
Eu aici am trisat putin si am facut cu piept de pui;stiu cum se confiaza dar nu am avut nici rata nici atata grasime de rata cat imi trebuie iar cu ulei nu stiu daca e bine.
Aici eu va dau reteta originala,poate cineva doreste sa incerce;nu am modificat nimic decat am inlocuit rata cu pui

 

INGREDIENTE

  • carne de rata confiata de la pulpe
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri grasime
  • 2 cartofi mari
  • 1 leg.usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita oregano uscat
  • SOS
  • 200 ml smantana lichida
  • 200 ml vin alb
  • 200 g parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata confiata cu sos de parmezan:

Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano

Punem pe o tava 2 inele mai mari unse cu ulei, in interior punem amestecul de carne,nivelam suprafata,deasupra punem pesmet si presam putin cu lingurita;dam tava la cuptor 30-40 min apoi o scoatem si lasam sa se raceasca putin

In acest timp facem sosul;punem intr-un vas pe foc smantana,adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul cate putin parmezan amestecand continuu

Pentru servire,punem pe un platou cu atentie,rata cu tot cu inel,scoatem inelul,daca a ramas lipit folosim un cutit,facem pe mijloc o incizie unde turnam din belsug sos;alaturi pe platou avem salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.

Sa aveti pofta pentru ca este mai mult decat delicioasa!!

TIPS-URI

1

daca ati terminat parmezanul si sosul nu s-a ingrosat,lasati sa se raceasca putin sau daca mai aveti parmezan,puteti adauga

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata confiata cu sos de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ianculubita 1

01.11.2013, 07:28

multumesc Teo,multumesc tuturor pentru aprecieri

mihaelar63 1

12.01.2014, 00:51

Faina reteta
Draga mea a sosit vremea ratzelor . Trei am

ianculubita 1

12.01.2014, 08:23

ohoo Mihaela,sa le savurezi cu placere dar neaparat sa faci si reteta asta pentru ca-i incredibil de buna!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor