Rata cu portocale

de Lau in Rata, 5 Aug 2021 | 3087 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 200 ml vin rosu
  • 50 ml untura de rata
  • 3 portocale
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie.

Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile,

A 2 zi transeram rata in alta tava  care am unso cu untura de rata si adaugam zeama de portocale,rozmarin(am umplut rata cu cojile de portocala)acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se tempereze 1-2 ore inainte sa o bagam la cuptorul incalzit cca 2 ore la 160 grade.

Din cand in cand stropim rata cu zeama care este in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)