Rață cu varză roșie și sos de piper verde

de elucubratiiculinare in Rata, 23 Noi 2014 | 4228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • 1 litru apă
  • 2 frunze dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 varză roșie
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ceapă
  • 500 ml vin roșu
  • Sosul de piper verde:
  • 1 lingură piper verde
  • 100 ml smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu varză roșie și sos de piper verde:

Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor pentru 30 minute la foc mare. 

Sosul îl strecurăm într-o crăticioară și îl vom folosi la sosul de piper verde. Se pune crăticioara la foc mic și se adaugă 1/2 linguriță de piper verde zdrobit înainte. Se lasă să scadă sosul, până ajunge aproape de 300 ml, adăugăm smântâna și restul de boabe de piper verde întregi. Se amestecă bine până la omogenizare și se oprește focul.

Varza roșie se toacă cât mai fin. Călim ceapa tocată mărunt în 1-2 linguri ulei. Adăugăm oțetul de vin cu zahărul brun și aducem la fierbere. Adăugăm varza și amestecăm până aceasta se înmoaie. Acoperim și lăsăm pe foc pentru 15 minute. Adăugăm vinul roșu și lăsăm pe foc până scade sosul la jumătate. Condimentăm cu sare și piper.  

Se împarte varza roșie în 4 farfurii, se așează copanele rumenite deasupra și se stropesc cu sosul de piper verde.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu varză roșie și sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza