Ratatouille

de rodica_m in Mancaruri de legume, 19 Iun 2011 | 5303 vizualizari

 

Este reteta de Ratatouille din filmul cu acelasi nume. Daca v-am facut curioase in privinta gustului acum e momentul sa incercati...e tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

Sos:

  • 350 gr ardei gras
  • 350 gr rosii
  • 200 gr ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Legume:

  • 500 gr dovlecei
  • 500 gr vinete
  • 500 gr rosii

Dressing:

  • 5 linguri ulei
  • 2-3 catei usturoi
  • verdeata dupa gust (patrunjel sau cimbru)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Sosul:

Punem ardeii in tava si ii coacem aprox. 30 min. Ardeii fierbinti se pun intr-o punga de plastic si se lasa sa formeze aburi in asa fel se vor decoji mai usor. Apoi ardeii se curata de seminte si pielita, se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se taie si se calesc in ulei. Se adauga ardeii se calesc 2-3 min apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete (rosiile se decojesc mai usor daca le punem in apa clocotita pt 1 min.). Se calesc aprox.5-7 min.

Punem legumele calite in blender si obtinem sosul. Se adauga verdeata si sosul obtinul se pune intr-o tava rotunda.

Legumele:

Se taie rosiile, dovleceii si vinetele rondele. De preferat sa cumparam legume de aceeasi marime. Daca vinetele sunt amare le sarati si le lasati 30 min , apoi le spalati si le uscati.

Alternati legumele si puneti-le in tava peste sos.

Dressingul:

Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, verdeata, se condimenteaza.

Se pune dressingul obtinut peste legume.

Se acopera tava cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 C pentru aprox. o ora. Daca legumele nu sunt gata lasati pana se inmoaie.

Dupa preferinta se poate servi cu otet balsamic.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un vas  mai mare sau doua vase mai mici (cum am facut eu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi