Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Iun 2021 | 2035 vizualizari

 

Nu-s prea amatoare de păstârnac fiert dar gatit astfel este foarte bun.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/06/chiftele-de-pastarnac-cu-spanac-si.html
 
https://youtu.be/95JrWpvXc7I

 

INGREDIENTE

  • 2 pastarnaci frumoși -500 gr
  • 2 cepe mici
  • 2 oua
  • 2 linguri bune de faina de naut
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linfgri de seminte (amestec: floarea soarelui, lin, susan)
  • 60 gr de brânză de capra
  • boia de ardei
  • sare, piper
  • 4 linguri de ulei de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra:

Curatati si spalati spanacul.
Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare.
Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se adaugă faina de naut si semintele. Condimentăm: boia de ardei, sare și piper.

Puneti apoi branza de capra maruntita si amestecati bine.
Faceți parjoale mici, groase cu preparatul. Puneți o tigaie antiaderentă pe foc cu 1 lingură buna de ulei de cocos și gătiți chiftelele. Lasati-le sa se rumeneasca bine inainte de a le intoarce si de a le aplatiza.
Ungeți din nou tigaia și terminați de gătit chiftelele.

Excelent de servit cu o salată verde sau ca garnitură pentru un fel de mâncare de carne, pește sau fructe de mare. Am congelat jumatate.

TIPS-URI

1

au iesit 18 chiftele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci de padure