Ratatouille cu fasole si friptura de porc cu unt aromatizat

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Oct 2018 | 1947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva crengute de rozmarin
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 250 grame fasole alba conservata
  • 400 grame rosii in bulion
  • 3 bucati friptura de porc (aprox. 100 grame fiecare)
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 30 grame unt nesarat la temperatura camerei
  • ulei de masline
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille cu fasole si friptura de porc cu unt aromatizat:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt. 

Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.

Se aseaza vanata intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropeste cu ulei de masline si se presara cu sare, piper si 1/3 din cantitatea de rozmarin. Se amesteca bine, apoi se aseaza intr-un singur strat. Se coace in cuptorul preincalzit, pe raftul superior 10-12 minute, intorcand bucatile la jumatatea timpului si avand grija sa nu se arda. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola, la foc mediu spre mare si se soteaza dovlecelul 4-5 minute, pana devine auriu. Se adauga restul de rozmarin, sare si piper si se mai lasa cateva minute. Se adauga fasolea si rosiile tocate si se gatesc la foc mediu inca 10-12 minute, amesteand frecvent. 

Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu spre mare si se adauga carnea intr-un singur strat. Se prajesc bucatile 2 minute pe parte, se reduce focul la mediu si se mai prajesc 3-4 minute pe parte, pana sunt gatite complet. 

Se toaca patrunjelul si se amesteca cu sare, piper usturoiul toacat si untul pana devine o pasta omogena. 

Se adauga vanata in caserola cu dovlecei, se amesteca bine si se mai lasa cateva minute. 

Se transfera carnea pe un tocator si se lasa la odihnit. In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga untul aromatizat si se amesteca usor pana se obtine un sos matasos.

Se taie carnea fasii, se aseaza ratatouille in farfurii, carnea deasupra si se stropeste totul cu sosul de unt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille cu fasole si friptura de porc cu unt aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi crocanti cu malai