Reteta de marmelada de mere

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 4 Noi 2023 | 1638 vizualizari

 

Cu gandul la marmelada care se gasea pe vremuri, aia de se gasea depozitata in ladite si se taia cu cutitul, am zis sa incerc si eu, n-am avut mere multe asa ca n-am pus-o in ladita, am pus-o in borcanele, dar a iesit foarte legata si delicioasa. Merele nu au zemoase din cauza de seceta asa ca n-am scazut mullt la ele, dar am preferat sa le fac bag in cuptor si sa le scad la foc mic, asa pe indelete fara graba.
"Culori de toamnă în bucate." 
Pentru Reteta de marmelada de mere sunt necesare doar doua ingrediente: mere si zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de marmelada de mere
  • 3 kg de mere curatate de coaja si taiate in bucati
  • 1 kg de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de marmelada de mere:

Iata cum se prepara Reteta de marmelada de mere

Am curatat merele de coaja, le-am taiat in bucatele apoi le-am pus in robot si le-am maruntit pana am obtinut o pasta mai granulata. Am pus merele intr-o oala de inox incapatoare, am adaugat zaharul si am bagat oala la cutor la foc mic pentru cateva ore 5-6 ore. Am scos cratita din cuptor si am pus marmelada obtinuta in borcane. Borcanele le-am capacit apoi le-am pus in cuptorul incins bine ( focul sa fie stins inainte de a baga borcanele in cuptor). Simplu si delicios, numai buna de intins pe paine cu unt la mic dejun sau umplutura in cornuri delicioase.

Vezi si reteta de gem de macese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de marmelada de mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)