Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

de mena29 in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 18841 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca sunt multi cei care rezista ispitei de a manca papanasi! Noua ne plac atat cei prajiti cat si cei fierti.De aceasta data am venit cu cei prajiti dar promit sa aduc si fierti!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Branza de vaci-1/2 kg
  • oua-2
  • praf de copt-10g
  • sare-1/2lingurita
  • zahar tos-50g
  • faina alba-5 linguri
  • ulei-300ml
  • facultativ coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat-1plic
  • dulceata de fructe
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat celelalte doua linguri de faina pe planseta si am impartit aluatul in 9 bucati.Din fiecare bucata am rupt cate o bucatica si am format noua bilute de aluat.Am rotunjit frumos intre palme cele noua bucati,le-am pus din nou pe planseta presarata cu faina, am bagat un deget in mijlocul fiecarei bucati si am facut o gaura cu degetul.Aluatul este destul de moale si asa mi-a fost cel mai usor sa-i dau forma dorita.Am pus uleiul sa se incinga si am prajit papanasii.

Dupa ce au devenit aurii pe ambele parti,i-am scos pe un servetel absorbant.

Am servit papanasii calzi cu smantana si dulceata de trandafiri.

Puteti sa-i serviti cu ce fel de dulceata sau gem va place voua cel mai mult!

TIPS-URI

1

Puteti pudra papanasii cu zahar .Noua ne-au placut asa fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

mena29 1

23.01.2014, 17:59

Cris,imi faci pofta,sunt o bunatate. Doar putina rabdare iti trebuie pentru ca aluatul,avand asa putina faina,e mai moale dar rezultatul e de nota 10.

Xandrinne 1

15.06.2014, 11:19

VI 1

05.11.2018, 07:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine