Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.
Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem faina cu o lingura iar apoi o luam la framantat.Veti obtine un aluat destul de moale dar modelabil. Pentru a nu se lipii lucrati cu mainile date prin faina. Aluatul se imparte in 4 bucati marisoare, cat cuprindem in palma si 4 bucatele mici. Modelam bucatile mici in forma de bilute iar pe cele mari le rotunjim dupa care le turtim iar apoi facem o gaura in mijlocul bilei cu degetul care se largeste usor sau puteti folosi o forma mica, rotunda.
Pentru prajit eu am folosit o oala mai inalta. Se toarna uleiul, se lasa la incins la foc potrivit iar apoi se pun pe rand cate 2 papanasi la prajit. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult