Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de CameliaR in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 4161 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 g branza de vaca
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 pliculet de zahar bourbon
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 varf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de praf de copt
  • 1 litru de ulei
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.

Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem faina cu o lingura iar apoi o luam la framantat.Veti obtine un aluat destul de moale dar modelabil. Pentru a nu se lipii lucrati cu mainile date prin faina. Aluatul se imparte in 4 bucati marisoare, cat cuprindem in palma si 4 bucatele mici. Modelam bucatile mici in forma de bilute iar pe cele mari le rotunjim dupa care le turtim iar apoi facem o gaura in mijlocul bilei cu degetul care se largeste usor sau puteti folosi o forma mica, rotunda.

Pentru prajit eu am folosit o oala mai inalta. Se toarna uleiul, se lasa la incins la foc potrivit iar apoi se pun pe rand cate 2 papanasi la prajit. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si ciocolata