Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet

de adela1981 in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 7307 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet:

 Reteta de preparare a papanasilor

Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.   Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.  Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot  da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.  Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame. Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.  

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara. Sunt deliciosi in toate variantele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

15.03.2013, 13:25

La Multi Ani! de la Amman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:23

nu am papat fierti

adela1981 1

21.03.2013, 19:28

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor