Reteta de racituri de porc

de Caty in Porc, 3 Iul 2023 | 2279 vizualizari

 

 Prinde bine la iarna aceasta Reteta de racituri de porc.

Sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne porc, morcovi, pastarnac, usturoi, apa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Reteta de racituri de porc, avem nevoie de urmatoarele ingrediente;
  • 3 urechi de porc
  • 2 picioare de porc
  • 1 buturel
  • 4 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • sare
  • 2 caciulii mari de usturoi sau dupa gust
  • apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de racituri de porc:

Iata cum se prepara Reteta de racituri de porc

Mai intai, am parlit bine la aragaz, urechile, picioarele si buturelul. Am taiat apoi buturelul in doua si am folosit partea de sus.

Am curatat (razuit) bucatile cu un cutit si le-am spalat bine.

Le-am pus apoi cu apa rece pe foc sa dea 2-3 clocote, sa se opareasca.  Am scurs apa, le-am mai razuit si spalat odata si le-am pus din nou la fiert in oala cu apa rece.

Am folosit o oala de 8litri

Dupa ce am luat spuma care s-a mai format, am pus morcovul, pastarnacul si 2 lingurite cu sare.  Carnea va fi mai gustoasa daca isi ia din sarea pusa la fiert.

Am pus capac si am fiert la foc  mic, timp de 5 ore. Dupa acest timp, cu siguranta racitura se va prinde( inchega) bine. Daca totusi vrem sa verificam, punem 2 linguri de supa intr-un castronel si dam la frigider. Dupa 15-20 minute verificam. Ar trebui sa fie inchegata.

Fiind numai din urechi, picioare si partea mai carnoasa a buturelului, nu am avut nici grasime multa deasupra.

Am scos carnea, legumele si am lasat sa se racoreasca supa. Am strans cu lingura grasimea care s-a adunat  Cine vrea, poate sa foloseasca si prosoape de bucatarie de hartie pentru a absorbi grasimea complet.

Acum am curatat usturoiul, l-am zdrobit si l-am turnat in supa. Am mai pus sare si am lasat-o deoparte sa se intrepatrunda aromele,apoi m-am ocupat de carne.

 Carnea s-a mai racorit si ea, am scos cu usurinta oasele, am taiat-o bucati si am asezat-o in castronele si caserole. Am turnat apoi supa strecurata  printr-o sita deasa.

Am taiat din morcov cateva felii subtiri si le-am asezat deasupra, pentru decor.

Am lasat sa se raceasca bine, pe masa, apoi le-am dat la frigider pana a doua zi.

Prin moldova, gasesti gospodarii unde raciturile se servesc cu mamaliga ( o bunatate) ca mancare principala, ca antreuri la mese festive sau cum am mancat eu, cu paine proaspat prajita, drept gustare.

 

Pofta buna!

 Vezi si reteta de Piftie de curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de racituri de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Caty 1

06.07.2023, 13:15

Va multumesc! Mie imi plac raciturile, vara. Cred ca la sfarsit de saptamana, asta voi face.

Panacris 1

17.07.2023, 11:26

Rocsi 1

30.08.2023, 19:26

Acum ca am vazut la tine, as manca o racitura!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci