Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl in Porc, 3 Dec 2022 | 5776 vizualizari

 

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și semipreparat. De data asta l-am pregătit eu și a fost necesar sș-l fierb destul de mult, pentru a obține o carne moale și fragedă și un șoric care să se topească în gură.
Asa ca va impartasesc Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: ciolan, telina, pastarnac, ceapa, cartofi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
  • 1 ciolan superior de porc
  • 1 bucată țelină
  • 1/2 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 1 lingură sare
  • -pentru cartofi:
  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • ulei de măsline
  • 400ml roșii în sos
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi:

Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și spălate si se lasă sa fiarbă la foc potrivit, pentru 2 ore.

Se scoate din apă și se transferă ciolanul într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă o cană din zeama în care a fiert și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se lasă să fiarbă la 180 de grade C pentru o oră.

Între timp se pregătesc cartofii. Se curăță și se taie felii de grosime potrivită, se condimentează și se ung cu ulei. Roșiile se pasează cu mixerul vertical.

Se scoate tava și se toarnă sosul de roșii în tavă și se așează cartofii deasupra. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să fiarbă pentru 30-40 de minute. Șoricul ar trebui să fie moale, iar carnea fragedă. Dacă nu e așa mai lăsați să fiarbă. Se îndepărtează folia alimentară, se întoarce ciolanul și se mai lasă să se rumenească pentru 30-40 de minute.

Se transferă ciolanul și cartofii pe un platou și se servesc cu castraveți murați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasolica cu carnati