Risotto al pomodoro

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2011 | 8026 vizualizari

 

o reteta foarte la moda in Italia, usor de preparat si gustoasa, servita ca primi piatti, adica cum ar veni la noi felul 1.
ingredientele sunt pt 4 persoane, eu am facut doar pt doua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 400 g rosii fara pielita
  • 40 g parmigiano ras
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin, 3 lg
  • 20 g unt
  • sare , piper, busuioc dupa gust
  • o lg pasta de rosii, optional
  • zeama de legume 1 l( ajunge si mai putin)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto al pomodoro:

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei  la foc  foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min.

Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se  continua calirea inca 5 min.

Se adauga apoi rosiile intregi, se maruntesc ele in timpul fierberii( adaugati si un praf de zahar pt a taia din aciditate).Tot acum daca doriti adaugati si pasta de rosii.

Se continua fierberea adaugandu-se doar cate un polonic de supa, pe rand, cand acesta se evapora , pt  a nu se  arde orezul.

Totul se face la foc mic.

Cand e spre sfarsit se adauga si busuiocul maruntit.( cateva frunze) si dupa gust sare si eventual putin piper.

Se opreste focul. se pune apoi untul si se amesteca bine , apoi se adauga parmigiano si se  amesteca.

Aveti grija inainte sa opriti focul, lasati orezul mai moale, adaugati supa sa fie cam asa ca o supra crema, ca de la parmigiano o sa se ingroasa si sa nu iasa prea uscat.

Risotto se serveste cald , acompaniat de un vin alb, demisec.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

timpul de fierbre depinde de cat de facut va place orezul...risotto se face de obicei al dente, dar fiecare cu gustul lui...in medie cam 40 min necesita aceasta reteta.

2

focul trebuie sa fie mic iar supa adaugata cate un polonic o data, pana la fierberea totala

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto al pomodoro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete la cuptor