Risotto cu ciuperci

de Doralinda in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 3416 vizualizari

 

E o reteta simpla dar necesita timp si rabdare!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez (daca nu aveti orez ptr risotto, puteti pune orez rotund)
  • 300 gr ciuperci(puteti pune chiar mai mult)
  • 100 gr parmesan ras
  • 100 ml vin alb
  • Cca 500 ml zeama de la un pui fiert(sau puteti folosi knorr)
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Salati si stoarceti de apa ciupercile, apoi le calim putin in unt, dupa care stingem cu vinul si lasam cca 5 min la foc mic si amestecam. Separat sa avem zeama de pui fiert(sau knorrul diluat in apa calduta) si punem cate putin in orez, amestecand tot timpul ptr ca altfel se va prinde de cratita, si e indicat sa fie acoperit cu capac. Fierbem pana cand orezul e gata, mai fiert sau mai putin "al dente". Cand e gata, inainte de servire, punem si branza parmezan si amestecam. Se serveste imediat, ptr ca altfel se intareste. Se potriveste de sare si piper.

TIPS-URI

1

Puteti pune orice fel de ciuperci, si branza puteti sa puneti mai mult sau mai putin, dupa gustul vostru.

2

Daca doriti ptr post, atunci inlocuiti untul cu ulei, si nu mai puneti branza(dar tot gustul e in parmesan!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci