Risotto cu fructe de mare

de Sim0na in Fructe de mare, 11 Iul 2012 | 7975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cocktail fructe de mare
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sos de soia
  • sos Worcestershire
  • 2 cm ghimbir ras
  • fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 250 g orez cu bob lung
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • supa de peste
  • 1 ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu fructe de mare:

Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita.

Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor pesti, fierte impreuna cu legume, apoi strecurata zeama). Am pus amestecul intr-un vas de yena si am dat la cuptorul preincalzit. Am completat cu supa de peste cand a fost cazul.

Intr-un wok am pus putin ulei de masline, si am calit ceapa tocata marunt. Am adaugat usturoiul tocat, ghimbirul ras, sosul de soia, sosul Worcestershire, fulgi de ardei iute si fructele de mare scurse de apa. Am potrivit de sare si piper si am lasat cateva minute la foc.

Cand orezul era fiert pe jumatate, am adaugat fructele de mare. Iar cand a fost gata am tocat marunt ceapa verde, si am adaugat-o orezului.

Am servit alaturi de masline picante.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

12.07.2012, 13:51

foarte bun!place

BuburuzaBubu 1

12.07.2012, 14:36

deliciooos

Sim0na 1

12.07.2012, 16:14

alba_zori, si eu pun vin, doar ca de data asta a papat si cineva care lua antibiotic.. si n-am vrut sa risc!
gurita_ta2005,
BuburuzaBubu,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez brun cu legume si fructe de mare