Risotto cu legume

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legume, 4 Apr 2011 | 6100 vizualizari

 

Fiindca e primavara, m-am oprit asupra unui risotto cu legume :))

 

INGREDIENTE

  • • 250 g orez pentru risotto
  • • mazăre şi fasole congelată
  • • 1 morcov
  • • o bucată de ţelină
  • • 1 ceapă verde
  • • un cub de unt
  • • ulei de măsline
  • • 100 ml vin alb sec
  • • supă de pui sau de legume
  • • caşcaval ras
  • • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume:

Mazărea şi fasolea le-am fiert 3 minute în apă clocotită, după care le-am strecurat şi le-am pus într-un vas cu apă rece şi gheaţă pentru câteva minute (păstrază vii culorile şi opreşte gătirea lor), apoi se strecoară din nou.

Într-un vas am amestecat zeama în care au fiert legumele cu supă de pui şi am păstrat-o la cald pe foc mic. Orezul l-am spălat şi l-am strecurat.
E ... de acum înainte trebuie să-i acordăm toată atenţia (adică să stăm lângă vasul în care preparăm risotto-ul).
Încingem o lingură de ulei de măsline cu jumătate de cub de unt, călim la foc foarte mic ceapa verde, morcovul şi ţelina, până se înmoaie. Am adăugat orezul şi vinul. Le-am lăsat pe foc până scade lichidul la jumătate.

Din acest moment se dă focul mai tare şi se adaugă un polonic de supă caldă şi se amestecă încet. După ce lichidul este absorbit, se adaugă treptat, câte un polonic de supă, amestecând continuu. Toată operaţiunea ar trebui să dureze cam 8 minute. Amestecul trebuie să fie cremos şi nu va fi nevoie de toată supa.

Am adăugat legumele fierte, amestecând încet, apoi am încorporat untul rămas şi frunzele de pătrunjel. Se sărează şi se piperează.
Vafele de caşcaval le-am făcut prin topirea unor grămăjoare mici de caşcaval ras într-o tigaie de teflon. Se lasă pe foc până se rumenesc marginile şi apar găurele prin caşcavalul topit. Am luat tigaia de pe foc şi cu o spatulă le-am desprins uşor şi le-am aşezat pe hârtie de copt să se răcească.

Risotto-ul se serveşte cu caşcaval ras şi ornat cu vafe. E delicios!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei copti cu smantana