Risotto frutti di mare

de tammar in Fructe de mare, 20 Sep 2013 | 4630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez Scotti
  • 500 g fructe de mare asortate
  • 1 litru supa de legume (morcovi,pastarnac, telina, gulie,ceapa rosie,
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 1 pahar vin alb
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 fir de praz
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto frutti di mare:

Pregatim supa prin a curata legumele,eu le-am dat pe razatoare radacinoasele,voi le puteti fierbe asa intregi sau in jumatati in apa cu sare, pana ce supa da o culoare frumoasa si un miros deosebit. Strecuram supa in care au fiert legume si lasam sa se raceasca. Ne apucam de fructele de mare:

Taiem prazul marunt si curatam usturoiul, le calim in ulei de masline pana se inmaoie prazul, cam vreo 2 minute, sa nu uitam sa amestecam mai des ca sa nu se arda usturoiul si sa devina amar. Spalam orezul bine si il calim impreuna cu prazul pana devine translucid , apoi adaugam fructele de mare, paharul cu vin si vreo 2 polonice din supa , lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul, mai punem din cand in cand cate un polonic de supa, pana fierbe orezul, nu e musai sa pui toata supa,astfel sa nu fie orezul prea moale. Adaugam sare si piper dupa gust ,patrunjel daca doiti si GATA!!

Simplu, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto frutti di mare" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi