Rondele de legume la cuptor

de daniastefania in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2019 | 2196 vizualizari

 

De ce rondele? Pentru ca toate legumele sunt taiate rondele si cum nu stiam cum sa numesc reteta, m-am gandit ca acesta s-ar potrivi.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita ca marime
  • 1 dovlecel nu foarte mare
  • 3 cartofi maricei
  • 3 rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 4 catei usturoi
  • 4 ouă
  • 3 felii paine mai veche
  • 200 ml bulion
  • 50 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de legume la cuptor:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte.

Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua, boia si sare dupa gust. Le amestecam bine cu robotul.

Cand s-au fiert de jumatate cartofii, ii scurgem de apa, ii lasam la racit, apoi ii taiem rondele. Spalam roșiile si le taiem, tot rondele.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt si incepem sa asezam ingredientele, dar inainte pornim cuptorul. Si asezam primul strat cu rondele de vinete. Apoi peste punem rondele de cartofi. Formam din amestecul de carne chiftele ca pentru burgeri si le asezam in tava, urmeaza rondelele de dovlecei, apoi cele de rosii si reluam procedeul pana umplem tava. Toate rondelele le asezam ridicate. Turnam peste bulionul, apoi laptele si dam la cuptor la 190 grade C, pentru 50 minute. Dupa aceea scoatem tava din cuptor si turnam deasupra smantana cu ouale batute bine si cu putina sare. Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.

La mine s-a rumenit putin mai mult, dar gustul e bestial.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele