Rosii intregi in suc propriu

de Rahela Velicu in Bulion, 21 Aug 2018 | 7556 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceste rosii, este o reteta foarte simpla, iar reteta ii apartine Andrei Constantinescu. Merci mult ! :* 

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg rosii
  • 1 lingurita cu sare pentru fiecare borcan
  • 2 lingurite cu zahar pentru fiecare borcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii intregi in suc propriu:

Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile. 

Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu un cutit, decojim rosiile si le scoatem cotorul. Facem aceasta operatiune deasupra unui castron caci rosiile isi lasa zeama pe care o folosim sa umplem borcanele.

Punem rosiile in borcane, umplem cu zeama lasate de la acestea, adaugam cate 1 lingurita de sare si 2 de zahar in fiecare borcan si strangem bine capacele.

Punem pe fundul unei cratite un prosop, punem borcanele si umplem cratita cu apa. Punem la fiert la foc mic,pentru 50 de minute sau pana cand da in clocot.

TIPS-URI

1

Din cele 3,5 kg de rosii mi-au iesit 4 borcane.

2

Se pot adauga si alte legume alaturi de rosii sau plante aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii intregi in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Feta la cuptor cu rosii confiate si cu paste, o reteta gustoasa si sanatoasa