Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor

de horia in Porc, 7 Sep 2011 | 20120 vizualizari

 

Va prezint o mancare foarte gustoasa,pe care eu o apreciez foarte mult.


VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc tocata
  • 1 kg de rosii
  • 200g orez
  • sare
  • ulei
  • condimente dupa gust
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar verde
  • ceapa
  • faina
  • 1 ou
  • un borcanel cu smantana
  • (sper ca n-am uitat nimic)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor:

Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul.Se curata ceapa,se pune la calit foarte putin,dupa care se adauga carnea tocata,orezul,condimentele,sarea,cimbrul si miezul tocat marunt care ne-a ramas de la curatatul rosiilor.Se pune putina apa si se lasa sa se inabuse la foc mic.

Se ia o tava (eu am folosit vasul din lut),se unge cu putin ulei sau unt,si se aseaza rosiile umplute cu compozitia descrisa mai sus.Compozitia trebuie sa fie rece,cand se umplu rosiile.Se pudreaza capacul cu faina si se pun la loc capacelele pe cre le-am scos cand am curatat rosiile.Se toarna dous canite cu apa amestecata cu suc de rosii,ardei tocat marunt,bors si sare.

Se introduc in cuptorul bine incins la 200 grade,iar dupa 30 min reducem focul la 160 grade.Se scot din cuptor cand sunt rumenite bine rosiile.

Se servesc calde ca aperitiv,iar dupa preferinta cu branza rasa sau smantana.

TIPS-URI

1

Eu in prima parte am acoperit tava cu staniol,pentru ca aburul degajat sa patrunda bine in carne si orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

03.02.2012, 23:41

imi plac rosiile umplute,arata extraordinar!

MIUTA 1

04.02.2012, 15:24

Arata excelent
Cred ca sunt delicioase

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa