Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 18 Feb 2010 | 5546 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare de vara,gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii sanatoase(adica mari).
  • 300 gr sunca afumata de porc
  • 400 gr cascaval ras.
  • 10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva).
  • 1 catel de usturoi.
  • 1 legatura de patrunjel.
  • 100 gr orez prefiert.
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • legume uscate(plafar) 
  • delikat de legume.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci.:

Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe razatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.

Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai fin,delikat  de legume,piper proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.

Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yena,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yena(daca nu avem capac punem o folie de aluminiu) si bagam la cuptor pentru o ora.Uleiul de masline este optional,se poate si fara.

Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practic.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.

Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu mazare si friganele