Rosii uscate in ulei de masline

de marinicayou10 in Conserve, 1 Sep 2012 | 3995 vizualizari

 

Aveti prea multe rosii si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Aveti aici o varianta foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii mititele
  • 4-5 catei de usturoi
  • o cana ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei de masline:

Alegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele.
Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem in sferturi.Ungem o tava cu ulei de masline si punem rosiile cu partea taiata in sus.Stropim cu putin ulei de masline,un praf de sare si piper si dam la cuptor la foc mic vreo 3 -4 ore.Eu le-am lasat doar 3 ore si nu s-au uscat atat de bine cum am vrut,dar sunt bune :)
Dupa ce sunt gata le luam si le asezam in borcan si intre ele punem busuioc uscat si bucati mari de usturoi dupa gust.Lasati loc deasupra de un deget si turnati ulei de masline cat sa  acopere bine rosiile.Pt cine face cantitate mai mare ca sa o pastreze  mai mult timp ,trebuie sa le sterilizeze in cuptor sau in apa fiarta sau le puteti tine la frigider pana le consumati.
Din doua tavi mari de cuptor cu rosii mi-au iesit un borcan mare de 800 gr si inca doua mici(vezi poza)
Eu le-am facut special pt sos pesto de rosii. Dar se pot folosi la paste,sosuri,salate,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc