Roti de porc in vas roman

de Sylvia in Porc, 13 Apr 2010 | 14072 vizualizari

 

Este o mancare simpla si aromata care face fata foarte bine si unei mese festive si unui pranz de duminica: roti de porc in vas roman. Este vorba de cotletul intreg de porc legat cu ata , roti cum se numeste in Franta acest preparat de carne, care se gaseste in toate magazinele in toate variantele posibile: porc, vita, curcan, vanat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc intreg de 1 kg,
  •  sare,
  • piper,
  • amestec de condimente pentru gratare, 
  • 50 ml ulei,
  • o lingura de sos de soya, 
  • 100 ml vin alb,
  • boia,
  • o ceapa medie,
  • putin morcov,
  • o bucata mica de telina,
  • verdeata aromata in functie de preferinte ( eu am pus rozmarin, salvie si telina) ,
  • cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc in vas roman:

 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.

 Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si le turnam peste cotlet si repartizam peste tot un strat uniform de legume mixate ( e mai buna aceasta varianta decat orice alt aromatizant gen vegeta si da o aroma deosebita la fripturi ) . 

Facem apoi separat un amestec din ulei, vin soia si turnam peste cotlet. Il lasam la marinat cateva ore la frigider. Dupa aceea asezam cotlletul  in vasul roman, turnam peste  el sosul in care a stat la marinat, mai presaram putina verdeata , boia si optional  seminte aromate ( seminte de fenicul si anason am pus eu ) .

 L-am lasat la cuptor la 240 de grade, cu vasul acoperit , timp de 45 de minute. Am scos apoi capacul si l-am mai lasat la 220 de grade  descoperit pentru  inca 30- 45 de minute. Temperatura poate varia putin in functie de cuptor, dupa ce scoateti capacul lasati la temperatura medie sa se patrunde bine cele 30- 45 de minute.  Este gata cand este bine rumenit, eu l-am servit presarat cu putine verdeturi .

 A fost o friptura  perfecta, am facut-o si in zilele de Paste si am servit-o cu o garnitura de legume : morcovi, cartofi mici si ceapa echalote. Va doresc pofta buna daca testati reteta !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

14.04.2010, 00:51

ce bine arata felicitari sylvia nota 10

Sylvia 1

14.04.2010, 20:16

Rivka stiu doner-ul de care zici nu am putut manca never unul intreg

Oana 1

15.04.2010, 15:39

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coronita de porc cu cartofi la cuptor