Ruladă aperitiv

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2013 | 7084 vizualizari

 

E o idee pentru masa festivă, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.Reţeta blatului e preluată din catalogul Dr. Oetker, Sarbatorile au gustul prăjiturilor de casă.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 ouă
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g smântână

Umplutura :

  • 250 g carne de porc
  • 100 g carne de pui
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 morcov mic
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc mi să scadă apa şi să se călescă bine carnea. Când e gata, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă şi mărarul tocat.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, apoi făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se preasară deasupra frunzuliţe de mărar.Se coace 10 minute la foc mic. Când e gata , se răstoarnă pe un şervet umed şi se rulează.

Se ţine rulată câteva minute, apoi se desface, se umple cu compoziţia de carne şi se rulează la loc. Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine