Rulada cu cacao si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 5966 vizualizari

 

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e important ca ce fac dulce de casa, sa se potriveasca pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 50 gr faina neagra
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 2 linguri unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus de ou (de la un ou mai micut)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cacao si portocala:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea  si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.

Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop curat  si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.

Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.

Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija. 

Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.

Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda. 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura nu e neaparat sa puneti albus, se poate si doar cacao cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu morcovi pentru iepuras