Rulada cu ciuperci si legume de post

de RuxyRux in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 14457 vizualizari

 

O bunatate! O mare bunatate! Va recomand cu drag reteta!

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • un pahar si jumatate de lapte de caju(pentru laptele de caju, am folosit parti egale de caju si apa)
  • 3/4 pahar de ulei vegetal( acelasi pahar)
  • 2 cani de faina pline
  • o lingurita rasa de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un praf bun de turmeric( pentru sanatate si culoare)

Umplutura rulada:

  • 10 ciuperci champinion
  • 3 morcovi( micuti)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 varf de legatura de marar
  • 1 varf de legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • o cana de apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciuperci si legume de post:

Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc mic( acoperim vasul cu un capac), se potriveste de sare si piper. Se trage vasul deoparte, se adauga pesmetul peste legume si se amesteca bine, se pune si verdeata  tocata apoi se raceste complet.

 

Se amesteca intr-un bol de mixer uleiul si laptele, se adauga faina si praful de copt si turmericul si se mixeaza, aluatul are consistenta de  smantana mai groasa.

Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului se toarna aluatul, se niveleaza si se coace zece minute la cuptorul incins la 180 de grade.

Intre timp se uda un servet de bucatarie, pe el se asaza foaia de copt cu aluatul, se pune umplutura si se ruleaza usor cu tot cu hartie, ajutandu-ne de servetul ud.

Se lasa la temperatura camerei zece minute apoi se da la rece, iar cand este gata se taie in felii.

E grozav de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si legume de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

simona72 1

05.04.2016, 14:59

Frumos colorata rulada! Imi place si mie turmericul in aluaturi!

Ela68 1

08.04.2016, 11:08

cu prima ocazie o voi incerca, e plina de sanatate

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:56

Multumesc tare tare tare mult! Va imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hummus cu lipii