Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Ian 2013 | 6386 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone, ananas si papaya:

Pasta decorativa

1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.

2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.

3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model.

4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, iar zaharul este dizolvat aproape complet.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.

7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.

8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, si invelim intr-un prosop curat si umed.

  Crema

1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.

2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.

3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.

4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.    

Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone, ananas si papaya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

13.01.2013, 12:17

grozav de bine arata

Angelina_Elena 1

14.01.2013, 23:37

excelenta rulada!

monik80 1

21.03.2015, 06:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mascarpone si coacaze rosii