Rulada de porc

de Patricia Iordache in Porc, 28 Feb 2013 | 4815 vizualizari

 

Chiar si eu, care nu sunt mare amatoare de carne, am mancat si mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie:

  •  500 gr pulpa de porc (o fasie mare si subtire);
  • 2-3 fasii bacon afumat;
  • 1 carnat gros afumat (taranesc);
  • usturoi pisat;
  • boia dulce;
  • cimbru;
  • sare, piper;


Ce ne trebuie pentru sos:

  • 1 ceapa potrivita;
  • 1 morcov;
  • 2 lingurite pasta de rosii;
  • 250 ml supa (sau apa fiarta cu 1 cub de gaina);
  • 200 ml vin rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc:

Se intinde bucata de pulpa, se sareaza, pipereaza, se da cu boia, usturoi, se pune carnatul, bacon-ul si si ruleaza. Se leaga cu o sfoara, prima data pe lungime, apoi pe latime.  

Intr-un vas de yena punem ulei, ceapa taiata rondele, morcov taiat rondele, boia, usturoi si cimbru.   Peste acestea se aseaza rulada de carne.

Punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20 min, dupa care, scoatem din vas carnea, punem peste legume 2 lingurite de pasta de rosii, stingem cu 200 ml vin rosu si 250 ml supa calda.  

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si bagam din nou la cuptor. Acesta va fi sosul pentru rulada.  

Rulada de carne o punem in alt vas de yena uns cu ulei si o bagam din nou la cuptor pentru  1 - 1 1/2 ora, intorcand-o din cand in cand pentru a se rumeni uniform.  

La sfarsit, scoatem legumele si folosim numai sosul sau, pentru un sos mai dens, eu am pasat legumele si le-am adaugat la sos.  

Rulada se desface din sfoara si se taie rondele grosute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie (Racituri de porc)