Rulada de porc umpluta cu ou si spanac

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 6871 vizualizari

 

Cu Rulada de porc umpluta iti poti convinge chiar si cei mai suspiciosi prieteni ca ai depus extrem de mult efort sa realizezi acest preparat – dar cu totii stim ca gradul de dificultate este unul redus, chiar si pentru cei la inceput de drum.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 oua
  • ½ ardei kapia
  • 100 g spanac congelat
  • 4 felii de bacon
  • ½ ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin sau cimbru
  • strict optional 50 ml de vin alb
  • 25 g de unt
  • cateva linguri de ulei
  • boia dulce
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc umpluta cu ou si spanac:

Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga si ceapa. Cand acestea s-au calit, adauga spanacul. Caleste-l si pe-acesta cateva minute si intinde totul uniform in tigaie. Pune deasupra ouale batute. Lasa-le cateva minute la gatit si pune o farfurie deasupra. Rastoarna aceasta omleta pe farfurie, si-apoi pune-o inapoi in tigaie pentru a se gati si pe partea cealalta. Dupa inca 1 minut, scoate-o si las-o la racit.

 

Desfa muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime. Fa niste mici crestaturi pe alocuri dar fara sa tai carnea de tot. Pune folie de plastic deasupra si bate usor c-un ciocan de batut carne. Asezoneaza la interior cu boia dulce, sare si piper. Pune 2 felii de bacon deasupra, intercalate. Ruleaza omleta si adaug-o si pe-aceasta deasupra. Pune alte doua felii de bacon deasupra. Ruleaza strans muschiuletul de porc. Stropeste-l cu putin ulei de masline si asezoneaza-l si la exterior cu sare si piper. 

Foloseste o sfoara speciala pentru gatit ca sa legi muschiul. Ai nevoie de cca 1.5 m de sfoara. Voi incepe prin a face un nod la un capat, si de-aici priveste atent cum trebuie sa continui. upa ce-ai terminat, fa-i un nod si la celalalt capat si taie excesul de sfoara. Ruleaza muschiuletul in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu. Pune-l intr-o tava cu hartie de copt si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade. Lasa-l acolo cam o ora si un sfert, o ora si 20 de minute.

Scoate-l pe-un tocator si lasa-l putin sa se odihneasca. Cu varful unui cutit ascutit, desfa usor sfoara. Zdrobeste cateii de usturoi. Incinge o tigaie in care ai pus untul si putin ulei pentru a evita arderea untului. Pune usturoiul si rozmarinul sau cimbrul in tigaie pentru a aromatiza uleiul. Adauga muschiuletul de porc si da-i culoare pe fiecare parte. Scoate usturoiul in momentul in care a devenit maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca putin.

Scoate muschiuletul, lasa-l cateva minute pe tocator si apoi taie felii groase de 1.5 cm si serveste-l cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc umpluta cu ou si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

13.12.2017, 20:32

Este foarte faina si numai buna de pregatit acum pentru masa de sarbatori!

CameliaBarbu 1

14.12.2017, 13:06

Spanacul îl dezghețăm?🤔🤔

dantes 1

14.12.2017, 16:08

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan