Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2016 | 19001 vizualizari

 

Aceasta, este una din aceste rulade, pe care o puteti servi ca fel principal alaturi de o garnitura sau ca si aperitiv, insa, oricum ati alege sa o mancati, este la fel de buna si satioasa. Noi am apreciat-o mult, ne-a placut si urmeaza sa o refac. O puteti umple si cu altceva, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru carne:
  • 650 gr carne tocata amestec
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura pesmet

Pentru umplutura:

  • 100 gr cascaval
  • 100-150 gr ciuperi din conserva
  • felii de gogosar proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval:

Compozitia de carne:
Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmentul.
Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust.
Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul.
Amestecam bine toate ingredientele.

Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ciupercile le spalam, le stergem usor cu un servetel de surplusul de apa.
Asezam o bucata de hartie de copt pe masa de lucru.
Punem compozitia de carne, ne umezim mainile si intindem o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire ca sa nu se rupa umplutura.
Presaram cascavalul ras, asezam ciupercile si bucatile de gogosar din loc in loc.

Rulam cu grija totul, ne mai udam mainile ca sa nu se lipeasca.
Capetele le inchidem bine, apoi asezam rulada intr-o tava cu tot cu hartia de copt pe care am rulat-o.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam la 160-170 de grade, pana este bine coapta si frumos rumenita deasupra. La mine cam o ora a durat pana a fost gata.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca sau sa se racoreaca macar putin, ca riscati sa se rupa daca o taiati fierbinte.
Se serveste simpla, cu salata, piure, orez sau ce va mai place.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval